De 20 de ani face mobilă și după multă muncă a ajuns să fie unul dintre cei mai bogați prahoveni, cu o avere estimată de Forbes Romania la 20-22 milioane euro. Cum arată munca de o viață a inginerului care in 1991 avea doar un mic atelier în Câmpina, iar acum vinde mobilă de 200 mil. lei pe an, aflați dintr-un foto-reportaj Wall-Street.ro. 

Alexandru Rizea, proprietarul fabricii Lemet și al brandului de magazine de mobilă LEMS, ne aștepta în biroul său pentru a ne face un tur al muncii sale de o viață, fabrica companiei din localitatea Brebu, Câmpina.

Aici, în 1995, Rizea deschidea prima linie de producție, până atunci, din 1991, lucra într-un atelier în Câmpina. Încet, a construit și a doua și a treia linie de producție. Apoi pe măsură ce economia și propriul business au evoluat au început investițiile mari, iar cea mai nouă linie, cea de-a 6, s-a inaugurat la finalul anului trecut, după o investiție de 27 milioane lei, derulată parțial din fonduri europene.

Din 2005, compania a mai făcut o mișcare importantă și creează propria rețea de magazine, care acum a ajuns la 104 unități la nivelul țării.

“Am început cu gândul ca măcar să avem și noi unde să lucrăm”, povestește Alexandru Rizea, care încă are în unitatea de producție câteva dintre utilajele create de companie la început. Mașinile, încă funcționale, încă sunt folosite pentru unele operațiuni de dimensiuni mai mici.

Rizea nu vrea să vândă businessul familiei, iar în ceea ce privește evaluarea propriei afaceri, milionarul spune “Aveți evaluarea în topul Forbes, eu înafară de o casă și o mașină nu mai am nimic altceva, doar acest business”.
citește mai departe .