Lemet a fost și va rămâne o afacere de familie pentru Alexandru Rizea, fondatorul unuia dintre cei mai dinamici producători de mobilă din Romania. Motorul businessului din Valea Prahovei: o rețea de peste 100 de magazine în franciză.

La ieșirea din Câmpina spre comuna Brebu, privirea este inevitabil atrasă de cele cinci hectare de hale industriale ale fabricii de mobilă Lemet – echivalentul a aproape șapte terenuri de fotbal, pentru o mai bună descriere topografică. „Fabrica produce 60.000 de module lunar. La fiecare două secunde iese un panou“, spune Alexandru Rizea, fondatorul afacerii, nerabdător să împărtășească cât mai multe dintre detaliile tehnice ale procesului de producție din spatele unui business pe care l-a fondat imediat dupa Revoluție.  Un business de familie – asemenea majorității afacerilor din industria autohtonă a mobilei – acum cu aproape 400 de angajați, vânzări anuale de peste 20 de milioane de euro și un ritm de creștere anual de peste 30%. 
În paranteză spus, Alexandru Rizea e responsabil cu investițiile în producție și resursele umane, soția sa este director financiar, iar fiul său, Adrian, coordonează partea de retail și marketing – tot el este și artizanul rețelei de magazine în franciza sub marca Lems, prin care fabrica din Câmpina vinde peste 70% din producție.