Camera care atrage cel mai mult atenția din întreaga locuință este fără discuții livingul. Nu numai că este încăperea pe care o vor vedea cei mai mulți dintre cei care îți vor păși pragul, dar este și cea în care tu îți petreci seri relaxante la un film bun sau dimineți de duminică liniștite.

Livingul tău va îndeplini astfel mai multe funcții: de socializare cu cei dragi, de relaxare sau chiar spațiu pentru petreceri restrânse cu prietenii. De aceea, trebuie să te asiguri că în living vei crea o atmosferă care să te reprezinte, care să fie imaginea întregii case din punct de vedere design, dar care să îți și îndeplinească toate nevoile în ceea ce privește confortul.

Poți să ai un living care te va mulțumi pe deplin, care va fi mobilat cu tot ce ai nevoie dar care va strânge și multe complimente din partea prietenilor tăi cu un pic de organizare și imaginație. 

Îți propunem mai jos cinci pași simpli prin care cu siguranță vei obține ce îți dorești:

1. Stabilește un plan de amenajare

Pentru a duce la bun sfârșit amenajarea livingului de vis, primul pas este acela de a-ți stabili un plan. Ia în calcul suprafața pe care o ai la dispoziție, forma livingului, ce funcții trebuie să îndeplinească acesta (zonă de relaxare, de interacționat cu prietenii, spațiu de lucru etc) și ce stil preferi (modern, minimalist, clasic, vintage).

Ideal ar fi ca pentru living să alegi culori deschise care să dea impresia de un spațiu mai mare iar piesele de mobilier să nu fie prea aglomerate. 

2. Alege piesele de mobilier necesare

Pentru ca un living să fie perfect funcțional ai nevoie de o canapea, de preferință cât mai spațioasă, o mobilă unde să pui televizorul, care să țină loc și de bibliotecă sau pe care să așezi diverse obiecte decorative și o măsuță de cafea. Dacă spațiul îți permite, alege și fotolii sau tabureți pentru a avea cât mai multe locuri pentru musafirii tăi. În cazul în care livingul tău este un open space este perfect să creezi tot aici și o zonă de dining: o masă cu câteva scaune în același ton și design cu restul pieselor vor crea cu adevărat senzația unui salon dichisit. 

Pentru un stil minimalist, în loc de o comodă sau o bibliotecă clasică în care să integrezi și televizorul, poți să alegi rafturi sau corpuri suspendate. Acest lucru se pretează și pentru un living ce are o suprafață destul de redusă. De asemenea, tot pentru un living mic, în loc de piese de mobilă compacte și lipite de perete, alege-le pe cele cu picioare.

Ideal ar fi ca livingul să aibă pereții de culoare deschisă. În acest fel, vei putea să îți permiți să alegi orice culoare de mobilă dorești, de la la alb la negru sau chiar colorată. Pentru un efect garantat, culoarea canapelei ar trebui să iasă în evidență. Așadar, poți să alegi pentru aceasta o nuanță mai îndrăzneață.

Ce ar trebui să iei de la început în considerare atunci când alegi mobila este să ții cont de calitatea acesteia și de rezistența ei pentru mai mult timp, pentru că nu-i așa, nu schimbăm mobila în fiecare sezon. Lems, producător de mobilă românească cu 30 de ani experiență îți pune la dispoziție o serie de modele pentru livinguri confortabile, indiferent de stilul ales: modern, minimalist sau clasic. Fie că alegi seturi de mobilier de living predefinite, fie că iei în considerare piese separate pe care să le armonizezi în funcție de propriile preferințe, mobila Lems îți va îndeplini toate așteptările. Are o calitate ireproșabilă, designuri moderne și o varietate de modele și opțiuni pentru a pune în practică orice idee de amenajare ai avea.

3. Luminează livingul corespunzător

Dacă ai un spațiu rezonabil, alege un candelabru sau corpuri de iluminat speciale. Lumina caldă este recomandată pentru relaxare, iar lumina rece este recomandată în cazul în care livingul este spațiul tău de lucru. Dar poți să o alegi exact pe care îți dă ție o stare bună.

4. Adaugă elemente de tehnologie

Cu siguranță nu poate exista un living care să nu aibă măcar un televizor. Dacă adopți un stil mai clasic sau chiar vintage, alege o comodă în acest stil pe care să așezi tv-ul. Pentru un stil minimalist, poți să îl fixezi direct pe perete și în jurul lui să dispui câteva rafturi. 

5. Nu uita de obiectele de decor

Pentru a personaliza cât mai mult spațiul, alege obiecte de decor care să se potrivească cu stilul de amenajare ales. Fotografiile cu tine și cei dragi nu ar trebui să lipsească iar diverse figurine din călătoriile tale îți vor da mereu o stare de bine. Dacă se pretează stilului și dacă îți plac, niște tablouri sunt perfecte de adăugat. De asemenea, câteva plante care să oxigeneze întreaga cameră, dar care să dea și o senzație de proaspăt și curat sunt binevenite.