Adesea neglijat atunci când vine vorba de design, nu ar trebui să uităm totuși că holul este primul cu care interacționăm atât noi cât și oaspeții noștri atunci când pășim pragul casei. 

De aceea, ar trebui să îi oferim și acestuia o notă care să se potrivească cu stilul întregii locuințe, dar care să aibă și câteva elemente care să ne ajute cu eficientizarea spațiului și depozitarea lucrurilor.

Care este mobila potrivită pentru hol?

Indiferent de stilul în care vrei să îl amenajezi sau de mărimea acestuia, un hol funcțional conține cu siguranță câteva piese de mobiler care îți vor face viața mai ușoară: un cuier, un pantofar, o oglindă, câteva rafturi sau chiar o comodă. Dacă spațiul este unul mai generos, pentru a crea un impact cu adevărat notabil, poți să adaugi un divan sau două fotolii și pe o parte a peretului chiar să instalezi un dresing de la un capăt la altul. 

Cuierul este un element nelipsit din holurile de intrare, indiferent dacă acesta este fixat pe perete sau este unul mobil.

Pantofarul este foarte util pentru depozitarea încălțărilor pe care le purtăm în mod frecvent și un design inpirat poate avea un impact destul de important pentru întreaga imagine a holului tău.

O comodă cu sertare se poate transforma în spațiul ideal pentru depozitarea diverselor accesorii ca eșarfe, fulare, curele și poșete iar blatul superior poate servi cu succes pentru a amplasa câteva obiecte de decor.

Cu siguranță ce nu ar trebui să lipsească din holul de la intrare este o oglindă. Cu toții vrem să avem cea mai bună imagine atunci când ieșin din casă, nu-i așa?

Dacă spațiul îți permite, un dresing amplasat pe peretele de la intrare va fi cu adevărat o binecuvântare pentru un spațiu în plus de depozitare. Partea de sus poate servi pentru haine, iar cea de jos pentru încălțări. De asemenea, ușile pot fi îmbrăcate în oglinzi.

Pentru un efect wow încă de la la primul pas în casa ta, dacă ai spațiul necesar, adaugă un divan sau două fotolii și o măsuță pentru a crea un spațiu deosebit din punct de vedere estetic.

Lem’s are pentru tine o varietate de configurații predefinite pentru mobiler destinat holului pe care le găsești aici, pentru stiluri atât clasice, cât și mai moderne. 

Iată cum putem să amenajăm un hol perfect funcțional în funcție de spațiul pe care îl avem la dispoziție.

Pentru holurile lungi și înguste, optează pentru piese de mobilier care să fie cât mai înalte pe verticală și în culori închise, pentru a nu crea o senzație de sufocare. Evită mobila voluminoasă și deschisă la culoare care va lua foarte mult din spațiu.

Pentru holurile mici și pătrate sunt ideale pentru a așeza nu numai pantofare, comode și cuiere care ne sunt cu adevărat necesare, ci poți crea un spațiu șic pentru a primi prietenii sau pentru a-ți bea cafeaua și a citi o carte bună. Alege o măsuță elegantă la care să pui scaune sau tabureți și vei avea un colț perfect de relaxare.

Pentru holurile care au o suprafață generoasă, pe lângă amplasarea unui dresing pe un perete al acestuia sau chiar o bibliotecă, poți să adaugi și alte elemente decorative, statuiete sau lămpi.