Românii au cumpărat anul trecut mobilă de peste un miliard de euro. Asta înseamnă o creștere a consumului pe acest segment de 20%, potrivit datelor statistice. Toti cei cinci mari jucători de pe piață – LEMS, Casa Rusu, Ikea, Elvila și Mobexpert – au în plan deschiderea unor magazine noi în țară.
        Cel mai mult se vând canapelele, scaunele și paturile, însă în bucătării oamenii investesc cei mai mulți bani. Nu este așadar de mirare că cei mai mari cinci jucători de pe piață au în plan extinderea afacerilor anul aceasta, susține protv.ro.
        Aurica Sereny, președinte Asociația producătorilor de mobile a declarat pentru sursa citată: „La jumătate scăzuse consumul din 2007 când a fost maximul până prin 2012-2013, apoi am început să creștem. Iar anul trecut a crescut ușor. Probabil o creștere noi estimăm la 15-20% în ultima perioadă „.
        În premieră, toți cei cinci mari jucători de pe piață au în plan deschiderea unor magazine noi. Ikea a anunțat unul în București și alte 7 în țară, Mobexpert vrea alte 4 show-room-uri anul acesta, iar cei de la Casa Rusu au anunțat încă trei magazine. Elvila și LEMS planifică și ele cel puțin câte 4 noi centre comerciale.
        Industria mobilei de la noi a început să însemne din ce în ce mai mult. Deja reprezintă 3% din Produsul Intern Brut și un loc de muncă pentru 150 de mii de oameni. Dar și 7% din exporturile țării. Exportăm mai ales în țările arabe, în Franța, Cehia și Germania.

                                                                                                                                                                       articol original…

Știrile PRO TV, 18 ianuarie 2016 – Românii au cumpărat în 2016 mobilă de peste 1 mld euro. Cei cinci mari jucători de pe piață deschid noi magazine