Producătorul de mobilier Lemet și-a propus să dezvolte o nouă linie de producție, pentru a adăuga noi game de produse. Utilajele au fost achiziționate de la producătorii europeni de mașini-unelte, iar fluxurile de producție au fost desenate de proiectanții de la Lemet în urma consultării cu specialiștii firmelor partenere.

Număr de angajați: 820; Cifra de afaceri în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 14% față de perioada similară din 2015: 214,3 milioane lei; Rețeaua LEMS, brandul propriu al producătorului de mobilier cuprinde: 100 de magazine; Capacitatea anuală de producție a fabricii Lemet în prezent: 3,5 milioane de panouri tip PAL.

Elementul de noutate: Compunerea fluxurilor de producție.       

Efectele inovației: Identificarea nevoilor din piață, desenarea fluxurilor, îmbinarea echipamentelor au dus la reducerea costurilor și controlul calității finale printr-un proces propriu asimilat de Lemet. Compania poate produce acum scaune din lemn masiv, mobilier din PAL și MDF vopsit, mobilier din PAL și MDF furniruit. Tot la capitolul efectelor se înscriu creșterea a cifrei de afaceri a companiei și a exportului cu peste 10 procente și crearea a 27 de locuri noi de muncă.
citește mai departe (apasă pe imagine)…  

Business Magazin, 10 decembrie 2016 – O nouă categorie de produse
Business Magazin, 14 decembrie 2016 – Acestea sunt cele mai inovatoare companii din România