Halele LEMET se întind pe 37.000 de metri pătrați. LEMET are aproximativ 800 de angajați, dintre care aproape 600 în fabrică.

În primul trimestru din 2016, vânzările LEMS au fost cu 32% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.    Când a deschis ușa primei hale din multele pe care urma să le vizitam, privirea lui Alexandru Rizea a început să sclipească.        

“E normal, își prezintă copilul”, mă lămurește Adina, fiica lui. Bărbatul solid, condus de o forță interioară ce se revarsă prin fiecare gest, privire sau cuvânt, mă întreabă câte fabrici de mobilă am mai văzut. “Una”, îi răspund. “Bine, să știu să vă explic”.

“Mi-e greu să vorbesc despre perioada aia…îmi vine să plâng”

În urmă cu exact 20 de ani, pe atunci patronul de atelier de mobilă deschidea altă ușă aici: poarta primei hale de producție din complexul de 30.000 de metri pătrați. Era o hală verde, de tablă.

Alexandru Rizea ajunsese aici după o aventură începută cu 5 ani în urmă. La sfârșitul lui decembrie 1991, înființa firma Lemet și închiria atelierul-școală din Brebu, Prahova. În februarie 1992, începea producția de mobilă. “Am făcut 15 mese și le-am vândut a doua zi la prieteni, cu 4500 lei”. Culoarea primei serii de mese a fost făcută cu Galus. Rezistă și acum”. A reușit să recupereze o măsuță de la un client.
citește mai departe (apasă pe fiecare imagine)…

link articol…