LEMS, rețeaua de magazine de mobilă produsă în România în fabrica Lemet, a încheiat 2015 cu o cifra de afaceri de 279 milioane lei, în creștere cu 9,4% față de 2014.

        “2015 a fost un an de confirmare a previziunilor. Creşterea cifrei de afaceri este constantă, iar îmbucurător este faptul că numărul de clienţi a crescut şi are tendinţa de creştere permanent. Acest lucru dovedeşte că produsele noastre sunt dorite şi aşteptate de către consumatori. Lucrăm pentru a transforma fiecare client care a cumpărat prima oară de la noi, într-unul care să se întoarcă tot la noi de fiecare dată când are nevoie de un produs de mobilier” – declară Alexandru Rizea, Director General Lemet.

        Motoarele creșterii au fost consolidarea gamei de canapele, datorită investițiilor pe zona de tapițerie, lansarea unei noi game de mobilă pentru living –linia Box –și investițiile de peste 7.5 milioane de lei în 6 noi magazine, deschise în Transilvania (Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Sighișoara și Reghin), Moldova (Focșani) și în București (în centrul comercial Mega Mall).

Prin configurațiile Box, am vizat un public nou pentru LEMS. Mă refer la un public mai tânăr, cu vârste de 25-40 ani, cu venituri medii și peste medie, interesat în egală măsură de mobilier cu personalitate, cu o cromatică bogată și un design modern–minimalist. A fost un pariu câștigător, am constatat că publicul atras de designul Box este foarte interesat și de alte piese de mobilier, precum canapelele și fotoliile, soluțiile de depozitare sau măsuțele de cafea cochete” spune Adrian Rizea, Director Comercial LEMS.

Pentru 2016, LEMS continuă strategia aplicată cu succes, care a dus la consolidarea afacerii și a brandului pe piața de mobilă din România. De asemenea, continuă dezvoltarea rețelei la nivelul întregii țări, după ce anul trecut au fost deschise 6 magazine a căror suprafață însumează peste 7000 mp.

Creșterea vizată pentru 2016 se menține la 9-10 procente.

        “În 2016 continuăm strategia de până acum, care seamănă foarte mult cu strategia firmelor care au ajuns „mari” tocmai datorită aplicării ei consecvente: creștere sănătoasă, sustenabilă. Tratăm fiecare angajat cu cea mai mare considerație. Alocăm timp și resurse pentru a ne face clienții fericiți. Ne străduim să facem lucrurile cât mai bine și investim atât în brand, cât și în tehnologia din fabrici, care asigură competitivitate produselor noastre” – adaugă Alexandru Rizea.

Despre Lemet

        Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine LEMS pentru desfacerea produselor sale. În prezent reţeaua LEMS are cea mai mare acoperire la nivel naţional, aproape 70.000 mp de retail amenajați în aproape toate judeţele ţării. Pe platforma Lemet de la Brebu şi în reţeaua naţională de magazine LEMS activează peste 1.350 de angajaţi.

        Fabrica Lemet din Brebu a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie şi depozitare acoperă o suprafaţă de peste 36.000 mp. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricilor de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri tip PAL. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Reacții în presă:

  1. ZF Companii, 23 februarie 2016 – Vânzările rețelei de magazine de mobilă LEMS au crescut anul trecut la aproape 63 milioane euro
  2. Bursa, 23 februarie 2016 – În 2015, LEMS a avut o cifră de afacere în creștere cu 9,4% față de 2014
  3. Business Review, 23 februarie 2016 – LEMS reaps investment benefits with 9.4 pct jump in turnover in 2015
  4. Casoteca, 23 februarie 2016 – Creșterea afacerilor LEMS, susținută de diversificarea gamei de mobilier  
  5. Business Magazin, 25 februarie 2016 – Lemet: E rău că generația nouă nu știe cum a fost în comunism, dar nici cum se muncește în capitalism

Alte reacții: ZF EnglishZF Construcții & ImobiliareAmos NewsDiacafThe TrendsAcasă.roRomânia LiberăBusiness CoverProfit.roPRescuAgenda ConstrucțiilorPalo.roRomânia NewsGlobal NewsCurierul NaționalSursadeștiri.netIndex-Știri.roOrdinea zileiWeekly ReportageZiar.comSearch News OnlineThe World News TimesTop Title NewsNews Headlines SpotPrime News CenterWorld Wide News365.comWorld Wide Live NewsDaily News UpdatesNews Hours DaysȘtirile Imobiliare.