Sâmbătă, 5 septembrie, competiția de ciclism montan Câmpina Open MTB – Race for Autism a adus 32.560 de lei pentru un proiect destinat copiilor cu autism din județul Prahova. Pe dealurile însorite ale Câmpinei, sute de cicliști profesioniști și amatori, precum și copii de toate vârstele s-au întrecut în cursa, deja cu tradiție, în care, dincolo de clasamente și premii, toți sunt câștigători. 

Suma strânsă anul acesta la Câmpina Open MTB – Race for Autism este cea mai mare de până acum.

         Banii provin din taxele de înscriere și din donații și vor fi folosiți pentru continuarea inițiativelor aflate deja în desfășurare, în ultimii 4 ani, în județul Prahova, grație fondurilor obținute de la edițiile anterioare ale concursului. 

657 de concurenți s-au înscris online în competiție, iar la start s-au aliniat 454 de cicliști.

         Este primul an în care competiția a avut și o semnificativă prezență corporate: nu mai puțin de opt companii au participat la competiție, cu echipe inimoase și entuziaste. Dintre acestea, echipa Catena a făcut senzație pentru al doilea an consecutiv, cu concurenți veniți din toată țara ca să pedaleze pentru cauza autismului.

         “Evenimentul a devenit deja un punct de referință în peisajul competițiilor sportive. Câmpina Open MTB – Race for Autism este organizată exclusiv prin eforturi voluntare și cu sprijinul neprețuit al partenerilor și susținătorilor și o surpriză pe care ne-a rezervat-o acest an a fost faptul că, pe lângă voluntarii tradiționali de la Romanian Angel Appeal, Caraiman Câmpina, OMV Petrom și Lemet, ni s-au alăturat și ne-au dat o mână de ajutor cinci organizații de voluntari din Câmpina. Suntem foarte încântați să constatăm că evenimentul crește, de la an la an, că este din ce în ce mai apreciat și că primește sprijin de la tot mai multe instituții, companii, organizații. Avem deja parteneriate solide, cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu, Bibchip și suportul constant al OMV Petrom și Lemet, iar numărul susținătorilor crește. Pe de altă parte, este adevărat că principala carte de vizită a competiției sunt fețele îmbujorate și zâmbitoare ale competitorilor ajunși la linia de finish, după o cursă spectaculoasă, precum și toate aprecierile lor cu privire la organizare.” – Adelaide Katerine Tarpan, Fundația Romanian Angel Appeal, organizator.

         “Câmpina Open MTB – Race for Autism” este un eveniment sportiv cu scop caritabil, organizat de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Caraiman Câmpina și aflat la a patra ediție consecutivă. Primele trei ediții ale concursului au însemnat peste 2.000 persoane prezente la eveniment, peste 120 voluntari implicați în organizare, aproape 15.000 de persoane direct informate cu privire la competiție, peste 200.000 lei investiți în organizare, peste 68.000 lei strânși din taxa de participare și utilizați pentru un proiect adresat copiilor cu autism din Câmpina și împrejurimi. Cu banii strânși până acum s-au organizat trei cursuri pentru părinți de copii cu autism, s-au cumpărat materiale de lucru pentru Centrul de zi Sf Filofteia din Câmpina și pentru 15 familii, 104 cadre didactice din două grădinițe și patru școli au fost formate în vederea integrării copiilor cu autism în învățământ, echipa Centrului Sf Filofteia a participat la programe de pregătire iar patru școli din Câmpina au beneficiat de cursuri de instruire în această primăvară.