Rețeaua de magazine LEMS a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri în creștere cu 10% față de anul precedent. Afacerile rețelei s-au ridicat la 255 milioane lei.   

        „Este clar că într-o piață care stagnează, creșterile unora dintre jucători, printre care suntem și noi, sunt practic redistribuiri ale cotelor de piață deținute de ceilalți. 2014 a fost un an așa cum ne-am așteptat: consumul a crescut modic, cu 1-2%, însă noi am reușit o creștere de două cifre, atât prin menținerea interesului către clienții din zona premium, dar și datorită orientării producției de noi produse către segmentul economic” declară Alexandru Rizea, Director General Lemet.           

        În 2015 LEMS își continuă strategia de dezvoltare a rețelei la nivelul întregii țări, după ce anul trecut au fost deschise 4 noi magazine, a căror suprafață însumată depășește 6.000 de mp. Dintre aceștia 2.000 mp sunt doar în București, capitala însumand acum peste 5.000 de mp de showroom de mobilier LEMS.

       “Din 2009 noi am investit permanent în rețeaua LEMS. Valoarea totală a investițiilor din ultimii cinci ani în magazine este de 50 milioane lei. Sunt investiții realizate în concordanță cu dezvoltarea tendințelor de consum ale românilor. Am dorit să dezvoltăm rețeaua de magazine LEMS în toată țara la standarde noi, iar acum suntem prezenți în această configurație în aproape toate județele țării, cu una sau două excepții” adaugă Alexandru Rizea. 

        Anul trecut Lemet a demarat proiectul unei noi fabrici pe platforma de la Brebu. Aceasta se va finaliza în a doua parte a anului 2015. În noua fabrică se vor dezvolta produse din lemn masiv: mese, scaune etc. Investiția în noua platformă de producție se ridica la aproximativ 5 milioane de euro și este susținută parțial prin accesarea de fonduri europene.   

       “Dezvoltarea unei astfel de facilități de producție era necesară pentru a completa gama de produse proprii în magazinele Lem’s. Noi am diversificat de la an la an gamele de produse, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Avem mai multe opțiuni pentru fiecare nivel de preț și de așteptări, începand cu gama economic, până la premium și lux. Producția de mobilier din lemn masiv este una dintre cărțile pe care mizăm pentru anii următori. Trebuie subliniat că din 2009 și până în prezent oferta noastră s-a apreciat de la aproximativ 900 de corpuri de mobilier, la peste 10.000” spune Alexandru Rizea.          

        Pentru 2015, strategia de dezvoltare a LEMS mai include și un facelift pentru 10 magazine ale retelei, care vor ajunge astfel la standardele impuse pentru spațiile nou deschise.           

        “Proiectul de ridicare a standardului vizual și de creștere a suprafețelor magazinelor noastre este în plină desfășurare. Este o prioritate, dat fiind că avem nevoie de spații generoase pentru prezentarea ofertei noastre de produse, cu impact direct în vânzări. Ne așteptăm în 2015 la o creștere care să se situeze tot în jurul a 8 procente” adaugă Adrian Rizea, Director Comercial Lemet.   

LEMS: Mobilier în rate fără dobândă

        LEMS oferă clienților un plan de achiziție în 10 rate fără dobândă prin intermediul CEB (Card Avantaj), Raiffeisen, BCR, Banca Transilvania, BRD, Garanti, Bancpost cât și servicii de finanțare a produselor direct în magazine prin UniCredit Consumer Financing IFN.

Despre Lemet

        Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine LEMS pentru desfacerea produselor sale. În prezent rețeaua LEMS are cea mai mare acoperire la nivel național, peste 66.000 mp de retail amenajați în toate județele ţării la același standard. Atât în fabrica Lemet cât și în rețeaua LEMS activează peste 1.350 de angajați.           

        Fabrica Lemet din Câmpina a fost înființată în 1991, în prezent halele de producţie acoperind o suprafață de peste 35.000 mp. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricii de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri prelucrate tip PAL. Liniile de producție sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Reacții în presă:

  1. ZF News, 25 februarie 2015 – Lemet are nevoie de 100 oameni pentru o fabrică de 5 mil. euro la Brebu
  2. Bursa, 25 februarie 2015 – Rețeaua LEMS, vânzări de 255 milioane lei în 2014
  3. Capital, 25 februarie 2015 – Rețeaua LEMS, vânzări de 255 milioane lei în 2014  
  4. Forbes, 25 februarie 2015 – LEMS a înregistrat vânzări de 255 milioane lei anul trecut
  5. Business Cover, 25 februarie 2015 – LEMS afaceri de 255 milioane de lei în 2014  
  6. ZF News, 25 februarie 2015 – Lemet investește 22 mil. lei într-o fabrică de mobilă de lemn masiv și așteaptă vânzări mai mari cu 10%

Alte reacții: ZF PrintBusiness ReviewȘtiri.acasă.roCasoteca.roGadgetrends.roIncome magazineRomânia liberăCasamea.roDiacaf.comInfo ziareȘtiri.astăzi.roIndex știriRomania pressInfo ziareRoportal.roWorld Ein NewsFind newsZiar.com.