Anul acesta, la cea de-a 3-a ediție a competiției de ciclism montan Câmpina Open MTB – Race for Autism, Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația Caraiman Câmpina, organizatorii întrecerii, au pregătit pentru competitori, cu sprijinul sponsorilor și susținătorilor, premii în valoare totală de peste 25.000 lei.

        Fondul de premiere este susținut în principal de OMV-PETROM iar produse și vouchere sunt oferite de Himalaya Adventure, Logitech, Diverta, H2O, Edenland, Harbuz, Rexona și publicația „Decât o Revistă”.

        Peste 500 concurenți sunt asteptați la start anul acesta. Se vor acorda premii la toate categoriile de vârstă și trasee, feminin și masculin (General, Elite și Juniori Elite, Avansați, Amatori, Juniori, Copii, Family).

Trei categorii de câștigători la secțiunea Copii (6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani) vor fi premiate anul acesta, în premieră, pe langă categoria Family.

        Detalii despre regulamentul de concurs, trasee, categoriile de vârstă, modalitatea de premiere și valoarea premiilor, pe www.campina-mtb.ro.

        Înscrierile se fac online, pe site-ul competiției, până la data de 4 septembrie 2014 și în ziua evenimentului, între orele 7.00 – 9.00.

        Participanții deja înscriși pot să-și ridice kit-urile de competiție între 1 – 4 septembrie, orele 17.00 – 20.00, de la Biblioteca Națională a României, sau direct din Câmpina – Platoul Muscel, pe 5 septembrie, orele 18.00 – 21.00 și ziua competiției, între orele 7.00 – 9.00. Kiturile de concurs conțin tricouri tehnice, realizate cu sprijinul LEMET, harta cu graficul de nivel, brățara de acces, materiale promoționale oferite de susținătorii competiției și numerele de concurs cu chip.

        Competiția este energizată de ISOSTAR iar hidratarea participanților este oferită de Aqua Carpatica, Bergenbier și Algida.

        Outdoor & Bike și SHIMANO asigură asistența tehnică, iar Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate asigură primul ajutor.

        “Câmpina Open MTB” este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie sunt folosite pentru proiecte dedicate copiilor cu autism din județul Prahova.

        Fundația RAAeste o organizație neguvernamentală care, de peste 20 de ani, desfășoară proiecte în beneficiul copiilor afectați de boli cronice, copii abandonați, copii din instituții și/sau aflați la risc de excludere socială. Prin proiectele pe care le implementează, Fundația RAA oferă beneficiarilor săi servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, și desfășoară campanii naționale de informare. În ultimii 5 ani, Fundația Romanian Angel Appeal a sprijinit, prin activitatea sa, copii și tineri cu autism precum și familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate si prin înființarea, în 35 de județe ale țării și în municipiul București, a 40 de Centre de consiliere și asistență pentru persoane cu autism.

        Asociația Caraimain Câmpina este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber prin practicarea activităților în aer liber, cum ar fi: orientare sportivă, escaladă și alpinism, speologie, ciclism montan, drumeție montană, alergare montană, prin organizarea de cursuri de inițiere în practicarea acestor activități și apoi participarea la competiții de profil precum și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului prin acțiuni de igienizare – ecologizare a unor zone turistice și prin participarea la alte activități conexe.