Cei mai creativi designeri ai anului 2024 din România au fost desemnați de către Juriul Concursului Național de Design de Mobilier, studenți și absolvenți din Timișoara, București, Iași și Brașov, în urma evaluării celor 45 de proiecte de design.

Premiul I – produsul «noptiera SPLIT IT», echipa Țeț Andreea,  Brodesco Doina,  Străjescu-Ghișe Ionuț-Vasile, Master an I, Universitatea de Vest, Facultatea de Arte și Design Timișoara – specializare Design de Interior și Produs.

Premiul II – produsul «lavoar Curvy»,  echipa Truță Daniela și Pătrașcu Alexandra, arhitecte de interior/absolvente ale Universității de Arhitectură si Urbanism „Ion Mincu” București, Facultatea de Arhitectură de Interior – specializare Arhitectură de Interior.

Premiul III – produsul «Chess Table Set», Olariu Alin, arhitect/designer de interior, absolvent al Universității „Gheorghe Asachi”, Facultatea „GM Cantacuzino”, Iași.

Mențiune – produsul «Sculpture Squared – Splendor, suport de cărti și de reviste», echipa Cosma Ada Sînziana și Austreanu Sorin-Mihai, arhitectă/absolventă a Universității de Arhitectură si Urbanism „Ion Mincu” București & inginer/absolvent al Universității Tehnice de Construcții București.

Mențiune – produsul «Cuier vertical din lemn masiv», Pripasu Andrei, arhitect/absolvent al Universității „Gheorghe Asachi”, Facultatea de Arhitectură „GM Cantacuzino”, Iași.

Mențiune – produsul «Morph Chair», Niculescu Robert, designer de mobilier/absolvent al Universității „Transilvania” Brașov, Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului.

Premiul special Ordinul Arhitecților din România – OAR București a fost acordat produsului «Morpho Lounger», Șchiopu Dragoș Viorel, student an I, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design – specializare Design.

Valoarea premiilor în etapa CREAȚIE

Premiul I – 2.500 lei

Premiul II – 1.500 lei

Premiul III – 1.000 lei

Mențiuni x 3 – 500 lei

Premiul special acordat de Ordinul Arhitecților din România (București) – 1.500 lei

Juriul celei de-a XXI-a ediții a Concursului Național de Design de Mobilier s-a reunit pentru a evalua cele 45 de proiecte de design care au ajuns la sediul APMR.

Componența juriului CNDM: conf. dr. arh. Oana Diaconescu – decan Facultatea de Arhitectură de Interior, Univ. de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Președintele Comisiei de jurizare, ing. Rodica Sfâca – director general și proprietar RONEX PRODUCȚIE București, membru în Consiliul Director al APMR, arhitect Yvonne Toader – vicepreședinte Educație, Stagiu si Pregătire Profesională Ordinul Arhitecților din România – OAR, filiala București, Adela Pârvu – Hăineală, designer de interior și jurnalist, Alexandru Gheorghe, arhitect de interior LEMET, Voicu-Ștefan Crețu, designer de interior Nord Arin, Hermina Goia, designer de interior Hermina Goia Studio, Șerban Georgescu, designer de interior ISRA Design.

Câștigătorii Concursului Național de Design de Mobilier, dar și celelalte proiecte depuse și jurizate în prima etapă vor putea fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și publicului, în cea de-a doua etapă a concursului – PROTOTIP, pentru care termenul final de trimitere este 18 septembrie 2024. Creațiile vor fi expuse într-un stand special amenajat la BIFE-SIM, unicul eveniment care aduce la un loc întreaga industrie de mobilă, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 19– 22 septembrie 2024.

Sponsori principali:  EGGER ROMÂNIA și  LEMET

Partener media: Revista MOBILA

Text preluat: https://www.revistamobila.ro/castigatorii-etapei-creatie-a-concursului-national-de-design-de-mobilier-2024/