Cea de-a XVII-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina, manifestare devenită o tradiție pentru orașul cu cele mai multe zile însorite din an din România, s-a desfășurat în perioada 16-18 februarie 2024.

Târgul este organizat de Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”, în colaborare cu administrația locală.

Ca în fiecare an, sponsor principal al evenimentului este fabrica de mobilă Lemet, cu brand-ul LEMS, având cea mai extinsă rețea națională de magazine specializate în vânzarea de mobilier.

Expozanții prezenți, apicultori și firme specializate, și-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obținute direct din stupină până la siropuri 100% naturale cu miere cosmetice, lumânări și alte produse care au la bază mierea, ceara, propolisul, lăptișorul de matcă.

Standurile apicultorilor s-au aflat, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în parcarea din spatele acesteia.

Au fost prezentate și produse dedicate apicultorilor – stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie și cărţi de specialitate.

Dincolo de evenimentul în sine, Târgul Mierii a fost și rămâne o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă, fiind binecunoscute beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament.

Sursa: Fotograf Florian Nenciu