Către,

ASOCIAȚIA BUCURIA DE A ÎNVINGE

Doamnei Adina IONESCU – Președinte

Stimată Doamnă Președinte,

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova se află în plin proces de restructurare și reorganizare a centrelor rezidențiale de mare capacitate și dezvoltă servicii alternative, în scopul creșterii calității vieții beneficiarilor și a integrării lor sociale.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, beneficiază de servicii sociale 120 de persoane adulte, femei și bărbați, cu handicap de tip mintal, psihic și asociat. Majoritatea acestor persoane se află în centru de mai mulți ani, atât de mulți pentru unii încât noțiunea de ”acasă„ nu semnifică altceva decât o clădire cu multe dormitoare mai mult sau mai puțin personalizate, o sală de mese mare și o curte imensă, cu oameni mulți și poate nu întotdeauna prietenoși, dar unde primesc îngrijire, consiliere și suport de specialitate și participă la diferite activități ocupaționale.

Multe dintre aceste persoane aflate în centru au parcurs, de la naștere, tot lanțul instituțional, nu mai au legătură cu familia naturală iar viața și acțiunile lor sunt limitate la ceea ce se întâmplă la nivelul centrului. Fiecare beneficiar are povestea lui, diferită ca parcurs, însă toate la fel de triste și emoționante. Puțini sunt cei care mai au persoane de referință în afara centrului, puțini sunt cei vizitați. Doctori, profesori, oameni cu diferite niveluri de instruire au dobândit pe parcursul vieții lor diferite afecțiuni care nu le-au mai permis să trăiască independent în comunitate sau a căror familii s-au văzut în incapacitatea de a mai putea avea grijă de ei. Și astfel au ajuns să trăiască într-un centru în care nevoile sunt multe și foarte diverse, iar resursele, atât cele materiale cât și cele umane, sunt limitate.

Implicarea dumneavoastră în achiziționarea unor produse de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru toți cei 120 de beneficiari de la CRRNPAH Călinești, care aveau mare nevoie de ele, a reprezentat un real ajutor pentru instituția noastră și o mare bucurie pentru persoanele care le-au primit.

Pentru tot sprijinul oferit vă mulțumim, vă suntem recunoscători și vă dorim mult succes în activitatea pe care o desfășurați și în tot ceea ce întreprindeți.

Cu deosebită considerație,

DIRECTOR EXECUTIV

BOCIOACĂ ALEXANDRU ION