A devenit o tradiție a Ploieștiului organizarea unui târg de carte, în cadrul Festivalului Internațional de Poezie Nichita Stănescu, în Piața Nichita Stănescu, lângă monumentul ridicat în memoria marelui nostru poet.

În acest an, Lemet a fost alături de organizatorii acestui eveniment sponsorizănd mobilier necesar expunerii cărților.

An de an, în organizarea acestui eveniment – cel mai important eveniment cultural al orașului nostru – se implică toate instituțiile județene și locale. Întreaga administrație publică își reunește eforturile pentru ca fiecare ediție a festivalului să fie o frumoasă aducere-aminte a poetului Nichita Stănescu și să îi onoreze memoria.

În această primăvară s-au împlinit 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu și Președintele Academiei Române, domnul Ioan-Aurel Pop, a onorat cu prezența Domniei-Sale targul de carte.

In data de 30 martie, domnul Președinte al Academiei Române a fost prezent în cadrul târgului de carte cu cele mai recente cărți ale Domniei-Sale.

Domnul Gigi Nicolae Ionescu reprezentantul firmei Getix Art a organizat peste zece ediții ale acestui târg și a adus de fiecare dată o mare bucurie ploieștenilor și invitaților din țară și din străinătate, anul acesta împreună cu firma Lemet.

De-a lungul timpului, în cadrul târgului de carte s-au organizat întâlniri cu cititorii ale unor personalități, dintre care îi amintim pe: Eugen Simion,  Ileana Vulpescu, Alex. Ștefănescu și Mircea Cărtărescu.