La Câmpina s-a desfăsurat weekendul trecut cea de-a XVI-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă “Valea Prahovei” în parteneriat cu administrația locală.

Sponsorul principal al evenimentului fabrica de mobilă Lemet, cu 32 de ani de experiență în fabricarea mobilei având brand-ul LEMS – Înfrumusețează Casele Românilor și cea mai extinsă rețea națională de magazine specializate în vânzarea de mobilier din România.

Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării Suceava,Satu Mare,Valcea,Hunedoara, Tulcea, dar și producători de utilaje specifice din tara si strainatate.

Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țara.

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute – de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute – miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau “puterea ursului” (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc.

Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament.

Organizatorii sustinuti de sponsorul principal Fabrica de mobilă Lemet și magazinele Lems au susținut și premiile târgului. De asemenea a fost premiat cel mai inovativ produs expus în cadrul târgului și cea mai frumoasă prezentare de stand.

Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.