Cu ocazia sărbătoririi a 24 de ani de la înființarea Ziarului Financiar, la invitația doamnei redactor, Mădălina Dediu, de a trasmite câteva gânduri despre un an din perioada 1998-2022, care a marcat compania sau cariera de manager, răspunsul domnului Alexandru Rizea a fost: ”Nu pot vorbi despre un an, pentru că ani buni, la rând, Ziarul Financiar a fost zilnic în biroul meu, ca un instrument de lucru pentru confirmarea, infirmarea sau corectarea deciziilor, strategiilor, care trebuia să ţină cont de condiţiile mediului economic.

La aniversare, venim cu amintiri frumoase. În cele două fotografii vedem câteva numere şi câteva decupaje cu titluri, marcate, de interes la vremea aceea, pentru noi.

Este o mică arhivă. Este o istorie trăită împreună. Este o dovadă că munca dumneavoastră a fost utilă, de-a lungul timpului.  Sunt urmele acestei munci, călcate de trecerea timpului. Ele fac parte din patrimoniul firmei Lemet.

În Ziarul Financiar de joi, 26 noiembrie 2015, la pagina 10 vedem titlul “Cei care au montat eoliene îşi văd banii peste 33 de ani, dar durata de viaţă a proiectelor este de 25.” În acea perioadă am considerat şi noi că nu este bine să investim în centralele fotovoltaice. Dar la începutul anului 2021 am avut inspiraţia de a hotărî să montăm cinci centrale fotovoltaice cu putere totală de 1,8 MW.

Urez Ziarului Financiar şi oamenilor care îl fac, viaţă lungă, plină de succese şi prosperitate.”

Alexandru Rizea, fondator Lemet, despre anul 2015