Lemet a fost alături de Serviciul de Ambulanță Județean în această toamnă, sponsorizând mobilier pentru noul sediu. Este o colaborare frumoasă, un proiect frumos bazat pe încredere, entuziasm și pasiune. Întotdeauna am înțeles cât de important este să fim alături unii de ceilalți, să oferim ajutor atunci când este mai mare nevoie de el și să îi facem pe oameni să se simtă parte dintr-o mare familie.


În luna octombrie 2013, pentru creșterea eficienței privind modul de gestionare a apelurilor medicale și coordonarea echipajelor medicale de urgență, Dispeceratul Medical al SAJ Prahova a fost colocat în cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Șerban Cantacuzino, Ploiești.

Asistența publică de urgență prespitalicească este coordonată la nivel județean de Dispeceratul medical colocat aflat în legatură cu Centrele unice de apel 112.

Dispeceratul Medical de Urgență este un centru de preluare și triere a apelurilor de urgență cu caracter medical, primite prin Centrul Unic de Apel 112

Printre atribuțiile  Dispeceratului medical  de Urgență  se enumeră:

  • Preluarea apelurilor pentru urgențe medicale din Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
  • Preluarea apelurilor pentru activități de transport asistat sau neasistat de la unitățile sanitare din județul Prahova sau din alte județe .
  • Înregistrarea apelurilor în format electronic, triajul urgențelor și transmiterea datelor către echipajele Serviciului de Ambulanță Județean și a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare specificând echipajul/echipajele care se vor deplasa.
  • Coordonarea activității serviciilor medicale în prespital păstrând legătura cu echipajele de intervenție, primind rapoarte despre intervenții și asistând echipajele de prim ajutor sau echipajele de urgență fără medic indicând modalitatea de rezolvare a cazului pe baza raportului primit.
  • Transmiterea datelor prin terminalul radio la ambulanțele din teren.
AnulApeluri 112 la nivelul jud. Prahovadin care transmise către Dispeceratul medicalMedia lunară a apelurilor de urgență% din total apeluri
primele 8 luni 2022260.656121.55615.19446.63%
2021356.331163.60513.63345.91%
2020369.874157.85113.15442.67%

După cum se observă în tabelul de mai sus în ultimii 3 ani Serviciul de Ambulanță Județean a înregistrat o creștere continuă a numărului de apeluri primite de Dispeceratul medical.

Datorită contextului pandemiei de Covid 19, în lunile ianuarie și februarie 2022, la nivelul Dispeceratului medical  s-au înregistrat vârfuri de apeluri 18.803, respectiv 17.938.

Pentru creșterea capacității de preluare și gestionare a apelurilor, conducerile SAJ Prahova și ISU Prahova au întreprins demersurile pentru găsirea unui spațiu adaptat din punct de vedere al suprafeței necesare desfășurării activității. Totodată s-a suplimentat numărul de persoane (asistenți medicali și operatori registratori de urgență) implicate în preluarea apelurilor.

Începând cu luna iulie 2022 la nivelul ISU Prahova a fost identificat un spațiu care asigură condițiile optime pentru desfășurarea activității Dispeceratului medical, Lemet asigurând mobilierul pentru noul sediu.