Vineri, 13 octombrie, începând cu ora 17:30, la Casa Municipală de cultură “Geo Bogza” din Câmpina, va avea loc prima ediție a Conferințelor Culturale Lemet.

        Tema acestei prime conferințe este “Intelectualul român, un martir fără voie”, iar invitat special este eseistul și fostul diplomat Teodor Baconschi.

        Evenimentul face parte dintr-o serie  de conferințe ce vor aduce la Câmpina personalități de rang înalt al culturii românești actuale pentru a stimula interesul tinerilor pentru fenomenul cultural, dar și pentru a le oferi iubitoilor de cultură câmpineni un nou motiv de bucurie. Inițiatorul evenimentului este Codruț Constantinescu, în parteneriat cu Casa Municipală de cultură “Geo Bogza”. Evenimentul este susținut de producătorul prahovean de mobilă, Lemet.

        “Orașul Câmpina este cunoscut pe plan națională, în special, pentru cele două mari personalități care au locuit și creat aici, Nicolae Grigorescu și B.P Hașdeu. Știm că și alte mari personalități culturale ale României au vizitat orașul nostru și au susținut conferințe pe diverse tematici aici. Putem să îi enumerăm pe Nicolae Iorgan, Tudor Vianu, C.C. Giurescu, Liviu Rebreanu. Ne-a plăcut ideea de a reînvia această tradiție și de a aduce la Câmpina personalități culturale proeminente ale României pentru a purta un dialog pe teme de actualitate cu iubitorii de cultură din Câmpina. Încurajăm, în special, tinerii să participe, să pună întrebări, să se implice”, a declarat Adina Ionescu, director Dezvoltare Durabilă Lemet.

         Al doilea eveniment din seria Conferințelor Culturale Lemet, îl va avea drept oaspete pe istoricul și sovietologul Armand Goșu și va avea loc în data de 22 decembrie 2017. În cadrul acestei ediții, se va pune accentul pe o serie de subiecte fierbinți din actualitatea politică internațională care vor fi analizate și dezbătute de invitatul special, Armand Goșu.

       Intrarea este liberă, iar la finalul conferinței, invitatul special va oferi autografe.

Câmpina cu bune și rele, 17 octombrie 2017 – Scriitorul Teodor Baconschi a conferențiat la Casa de Cultură din Câmpina