20 Noiembrie 2007

Money Magazine - cover story

"Lemet suntem noi !"

Lemet a fost si va ramane o afacere de familie pentru Alexandru Rizea, fondatorul unuia dintre cei mai dinamici producatori de mobila din Romania. Motorul businessului din Valea Prahovei: o retea de peste 100 de magazine in franciza.


La iesirea din Campina spre comuna Brebu, privirea este inevitabil atrasa de cele cinci hectare de hale industriale ale fabricii de mobila Lemet – echivalentul a aproape sapte terenuri de fotbal, pentru o mai buna descriere topografica. „Fabrica produce 60.000 de module lunar. La fiecare doua secunde iese un panou“, spune Alexandru Rizea, fondatorul afacerii, nerabdator sa impartaseasca cat mai multe dintre detaliile tehnice ale procesului de productie din spatele unui business pe care l-a fondat imediat dupa Revolutie. Un business de familie – asemenea majoritatii afacerilor din industria autohtona a mobilei –, acum cu aproape 400 de angajati, vanzari anuale de peste 20 de milioane de euro si un ritm de crestere anual de peste 30%. 
În paranteza spus, Alexandru Rizea e responsabil cu investitiile in productie si resursele umane, sotia sa este director financiar, iar fiul sau, Adrian, coordoneaza partea de retail si marketing – tot el este si artizanul retelei de magazine in franciza sub marca Lem’s, prin care fabrica din Campina vinde peste 70% din productie.                                                                                                                                                                   citește mai mult...


<< Inapoi